Proteze dentare

Protezele dentare pot fi totale (atunci cand toti dintii au fost extrasi) sau partiale atunci cand pacientul este edentat partial (mai sunt dinti prezenti).

Protezele dentare pot fi realizate din acrilat (proteza acrilica) sau din biodentaplast, un material inovativ care este mai confortabil pentru pacient, avand o usoara elasticitate si avand marginile mai subtiri. Avantajul principal pe care il prezinta protezele din biodentaplast este acela ca pacientul se obisnuieste mai repede cu proteza dentara, datorita elasticitatii care ii permite sa se aseze mai bine pe camp (maxilar sau mandibular).

In plus, igienizarea este mai buna datorita faptului ca nu este la fel de poroasa ca cea acrilica astfel incat nu capata un miros neplacut in timp. De asemenea, protezele partiale din biodentaplast necesita crosete (sisteme care ajuta proteza sa se prinda de dintii restanti) care pot fi concepute cu aceeasi culoare ca a dintilor sau pot fi transparente astfel gradul de estetica este unul crescut.

Protezele dentare injectate au avantajul ca nu contin monomer, astfel incat riscul de alergie este eliminat. Prin injectare, vizitele ulterioare ale pacientului pentru adaptarea protezelor in cabinetul stomatologic, scad (protezele acrilice sunt realizate prin fierbere) acestea fiind fidele amprentelor luate in cabinet.

proteza dentara in Bucuresti