Fatete dentare

Ce sunt fatetele dentare?

Astazi se observa un trend ascendent in numarul persoanelor care au sau isi doresc fatete dentare. Fatetele dentare au principalul rol de a imbunatati semnificativ aspectul dintilor pacientilor. Efectul benefic poate consta in schimbarea culorii dintilor, formei sau marimii acestora avand ca rezultat un efect estetic semnificativ crescut. De asemenea spatiile inestetice dintre dintii pot fi corectate.

Fatetele dentare sunt foite extrem de subtiri din ceramica sau compozit care sunt plasate peste dintele natural. Asadar exista 2 tipuri de fatete dentare: din ceramica sau din material compozit.

Fatetele dentare din ceramica sunt  fabricate intr-un laborator de tehnica dentara de catre un tehnician dentar. Ele au ca principal avantaj ca ofera transluciditate asemanator cu dintele natural si sunt rezistente in timp. De asemenea, pretul acestora este mult mai crescut fata de cele din compozit a caror tehnica de realizare este mult mai putin costisitoare.

Fatetele din compozit se pot face intr-o singura vizita a pacientului in clinica. Ca principale dezavantaje ar fi de mentionat ca:

  • materialul compozit nu ofera acelasi grad estetic ca ceramica
  • are o durabilitate mai scazuta in timp

Ce imperfectiuni dentare pot corecta fatetele dentare?

Fatetele dentare pot corecta multe imperfectiuni dentare care il impiedica pe pacient sa zambeasca cu incredere. Fie ca dintii tai sunt fisurati, sparti, patati, sunt inghesuiti sau cu spatii inestetice, Cabinetul stomatologic sector 2 va ofera posibilitatea sa alegeti fatetele dentare.

O caracteristica importanta a fatetelor este ca acestea sunt foarte subtiri permitand astfel trecerea luminii si prin cimentare confera estetica dorita. Tehnica de realizare a fatetelor este minim invaziva.

Aceste restaurari protetice sunt rezistente si durabile. In timp nu se pateaza si nu afecteaza sanatatea gingiilor.

detete dentare la clinica noastra de stomatologie