Estetica dentara – Albirea dentara/ Detartraj

Ce este albirea dentara?

Albirea dentara este una dintre cele mai intalnite cereri pentru cosmetica dentara. Ea ajuta la eliminarea petelor de pe suprafata dentara astfel rezultand o imbunatatire a aspectului dentar. Albirea dentara trebuie repetata din cand in cand daca vreti sa mentineti culoarea alba a dintilor.

La nivelul smaltului dentar exista pori care retin colorantii proveniti din alimente, nicotina, cafea, vin rosu etc.

Albirea dentara se poate face in cabinet, de catre medicul stomatolog cu ajutorul laserului Zoom. Aceasta metoda este rapida, necesitand 3 sedinte scurte, care pot fi realizate in aceiasi zi.

De asemenea, albirea dentara se poate face si acasa de catre pacient, acesta folosind gutiere realizate in cabinet si solutie pentru albire dentara recomandata de catre medicul stomatolog. Tratamentul de albire acasa dureaza 7 zile, in care pacientul trebuie sa poarte gutierele cu solutia de albire pentru 8-10 ore pe noapte/ 6 ore pe zi.

Servicii de albire dentara in Bucuresti
Ce este detartrajul si cand avem nevoie de unul?

Detartrajul sau igienizarea profesionala reprezinta o manopera medicala care ajuta la mentinerea sanatatii gingiilor. Periajul dentar corect indeparteaza placa bacteriana de pe suprafata dintilor, pe cand detartrajul curata placa bacteriana si tartrul in profunzime.

  • Cum se desfasoara o igienizare profesionala?

Medicul stomatolog indeparteaza placa bacteriana si tartrul depus supragingival si subgingival cu ajutorul aparatului de detartraj cu ultrasunete, care prin vibratii disloca blocurile de tartru de pe dinti, astfel disconfortul pacientului este minim. Detartrajul este urmat de periajul profesional pentru undepartarea petelor de natura exogena si fluorizare. Detartrajul efectuat cu ultrasunete nu afecteaza smaltul dentar si nu provoaca sensibilitate dentara.

Detartrajul este recomadat sa se faca o data la 6 luni, astfel incat medicul dumneavoastra curant poate evalua starea de sanatate a gingiilor, adaptibilitatea obturatiilor vechi, aparitia unor noi carii si screening pentru cancerul oral.

clinica stomatologica Cubicdent
De ce este important sa faceti detartrajul de doua ori pe an?
  • imbunatatesc respiratia urat mirositoara si pastreaza sanatatea gingiilor.
  • scade sangerarea gingivala pana la disparitia acesteia
  • previne aparitia bolii parodontale
  • indeparteaza petele de pe dinti astfel se pot identifica si cariile incipiente
Programare