Igienizarea unui implant dentar

Implanturile dentare reprezinta solutia de electie in cazul pierderii unui dinte. Sunt eficiente in redarea sanatatii orale a pacientilor, inlaturand problemele dentare in cazul pacientilor edentati. Implanturile dentare sunt concepute pentru a functiona la fel ca si dintii naturali. Asadar acestea pot fi expuse bolilor care afecteaza tesuturile dure si moi din jurul implanturilor (peri implantita).

Pentru pastrarea sanatatii orale, regasiti mai jos cateva sfaturi de igienizare a implanturilor dentare.

Ingrijirea (igienizarea) efectuata acasa

Implanturile dentare sunt la fel de susceptibile imbolnavirii ca si dintii naturali. Zona expusa dintre implant si gingie retentioneaza alimente si bacterii. Cea mai eficienta metoda de indepartare a acestora este periajul de doua ori pe zi si utilizarea atei dentare.

Spalati cu atentie ultimii dinti din gura si zonele interdentare.

Evitati sa folositi paste de dinti abrazive sau periute de dinti dure deoarece acestea pot deteriora partile protetice ale implanturilor.

Coronitele de pe implanturile dentare isi pot schimba culoarea?

Ca si in cazul dintilor naturali si coroanele de ceramica se pot pata. Alimentele si bauturile colorate influenteaza culoarea pe care acestea o capata in timp. De exemplu, trebuie sa aveti grija ca dupa cafea sa clatiti gura cu apa. De asemenea, fumatul poate avea un efect de ingalbenire si patare a implanturilor.

Pentru o igiena buna, folositi o periuta de dinti electrica. In completarea acesteia, este recomandat sa aveti un dus bucal. Acesta se poate folosi o data la doua zile, inlocuind cu succes ata dentara.

In cabinetul stomatologic

Vizitele regulate intr-un cabinet stomatologic, insotite de igienizari profesionale sunt importante pentru sanatatea dintilor si a implanturilor dentare. Curatarea profesionala a dintilor de doua ori pe an este vitala pentru inlaturarea tartrului si a petelor inestetice. De asemenea, medicul tau stomatolog poate sa-ti solicite un examen radiologic (radiografie) pentru examinarea situatiei osoase de la nivelul implanturilor.

Pacientii care ne trec pragul clinicii noastre, primesc sfaturi utile in legatura cu obtinerea unei igiene orala corecte precum si detalii despre modul in care aceasta se  poate imbunatati.

Iti poti imbunatatii aspectul estetic al dintilor prin cateva schimbari simple:

  • periati dintii de doua ori pe zi, dimineata si seara inainte de culcare
  • foloseste ata dentara
  • utilizeaza dusul bucal
  • alege o apa de gura

In clinica stomatologica Cubic Dent vei gasi toate informatiile necesare pentru obtinerea unui zambet sanatos si sigur. Medicii nostrii stomatologi cu experienta iti stau la dispozitie pentru toate intrebarile pe care le ai in legatura cu implanturile dentare si igiena ta orala.

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *