Ce este implantul dentar?

Implantul dentar a aparut din nevoia de a inlocui dintii lipsa printr-o lucrare protetica fixa. Inainte de aparitia implantului dentar, pacientii care isi pierdeau dintii aveau doar optiunea protezarii mobile. Pentru a intelege cat mai bine acest tip de tratament este necesar sa cunoastem mai intai ce este acela un implant dentar.

Implantul dentar este fabricat din titan, are forma unui surub si este inserat la nivelul osului maxilar sau mandibular, in creasta alveolara. Implantul dentar este compus din 2 segmente, unul intra-osos (implantul dentar propriu-zis – reconstituie radacina dintelui pierdut) si unul intra-oral (bontul protetic si coroana dentara).

De ce sa alegi un implant dentar?

Tratamentul de electie in cazul pierderii unui dinte sau a mai multor dinti este cu siguranta inserarea implantului dentar. Fara indoiala, cel mai important avantaj al unui implant dentar este acela ca transmite forta masticatorie osului suport asa cum o face si dintele natural. In acest fel, pacientul va simti rezistenta opusa la masticarea alimentelor asemanator cu cea a unui dinte natural.

Stiai ca rata de succes a unui implant dentar este de 97%?

implant-dentar-bont protetic-coroana-dentara-stomatologie-bucuresti

Pretul unui implant dentar in 2020

Pretul inserarii unui implant dentar intr-un cabinet stomatologic in Bucuresti cat si in tara poate varia. Ca si in cazul oricarei interventii chirurgicale, exista o multitudine de factori care pot determina costurile. Dintre acesti factori, cei mai importanti de mentionat sunt:

  • experienta chirurgului
  • cursurile la care acesta a participat
  • localizarea clinicii dentare
  • tipul, calitatea implantului dentar cat si firma producatoare

In functie de toate aceste variabile, se stabileste in final pretul implantului. In momentul in care se ofera un pret redus al implantului, trebuie sa va puneti o serie de intrebari. Este posibil ca durabilitatea acestuia sa se reduca in timp si pot aparea complicatii. Astfel, pacientii pot observa ca vor ajunge la un pret mult mai mare decat cel stabilit initial.

Din experienta clinica de cele mai multe ori implantul dentar are un pret redus atunci cand:

  • este de calitate indoielnica (implant dentar fabricat de firme nou infiintate fara istoric, sau implanturi dentare fabricate fara tehnologie de ultima generatie)
  • calitatea implantului este buna insa medicul stomatolog nu are multa experienta

Clinica stomatologica Cubic Dent colaboreaza cu medic chirurg dento-alveolar specializat in implantologie, avand o experienta de peste 10 ani si cursuri internationale in domeniu. Puteti citi mai multe despre noi si despre calitatea serviciilor oferite aici.

Pretul mediu al unui implant dentar este de 2000 lei.

Pretul poate varia in functie de cine efectueaza interventia chirurgicala cat si de tipul implantului folosit. Daca interventia este efectuata de catre un medic chirurg specializat in implantologie, pretul va fi mai mare. In cazul in care implantul dentar este inserat de un medic dentist generalist sau cu specializare in alte ramuri ale medicinei dentare, pretul va fi mai redus.

Megagen-Anyridge-implant-dentar-bucuresti
Implant Dentar Megagen Anyridge

Pot sa imi asigur implantul dentar pe viata?

Este adevarat ca unele clinici ofera acest tip de asigurare pentru implantul dentar. Intr-adevar suna tentant la prima vedere, dar trebuie sa va informati bine inainte de a alege o clinica care ofera aceasta asigurare. De asemenea, este bine sa intelegeti ce acopera aceasta asigurare de fapt si daca este sau nu o strategie de marketing.

In medicina dentara poti beneficia de asigurarea lucrarilor protetice si a implanturilor, dar nu si a reactiei pe care implantul o are cu organismul. Asadar, post inserare de implant, la un anumit interval de timp, va puteti confrunta cu o periimplantita (infectia aparută la interfaţa dintre os şi implant care poate duce la resorbţia osului si pierderea implantului). In acest caz, tratamentul acesteia nu va intra in asigurarea implantului. De obicei, asigurarea implantului inseamna inlocuirea gratuita a acestuia in cazul in care acesta trebuie extras. Asfel, este lesne de inteles, ca la o rata de succes de peste 97%, toate implanturile dentare sunt asigurate de eficienta tratamentului. Nimeni nu va reinsera un implant dentar unui caz clinic ce prezinta o reactie post implant dentar.

Ce intrebari sa ii adresez medicului meu stomatolog?

Cele mai importante 3 aspecte de discutat cu medicul specialist sunt:

  1. Ce este inclus in pretul implantului dentar? Asigurati-va ca primiti un pret complet si corect pentru inserarea implantului, pentru bontul protetic si pentru coroana pe implant.
  2. Protezarea implantului va fi imediata sau va fi temporizata? Implantul dentar poate fi incarcat imediat sau poate fi protezat peste 3-4 luni, in functie de planul de tratament potrivit pentru dumneavoastra.
  3. Ce variante de coroane pot alege pentru protezarea implantului? Implantul dentar poate fi protezat cu coroane dentare din diverse materiale. Toate coroanele va vor ajuta din punct de vedere functional iar diferenta o face estetica. In functie de exigentele estetice si pretul coroanelor creste. Afla mai multe despre tipuri, preturi si importanta coroanelor dentare din articolul nostru dedicat.

In loc de concluzii

Protezarea printr-un implant dentar nu este o procedura ieftina de aceea trebuie sa va informati din surse cat mai sigure. Este recomandat sa mergeti intr-o clinica stomatologica unde medicii va inspira incredere, unde puteti sa adresati toate intrebarile necesare pentru o informare cat mai corecta si transparenta. In cazul in care dupa discutia cu medicul specialist veti mai avea intrebari/ nelamuriri despre aceasta procedura puteti solicita chiar si o a doua opinie.

In cadrul clinicii stomatologice Cubic Dent medici cu experienta in domeniu va stau la dispozitie pentru a va raspunde la toate intrebarile legate de tratamentul de inserare a implantului dentar.

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *