Pentru a te asigura ca intradevar ai nevoie de un chirurg dento-alveolar, este necesar sa discuti prima data cu medicul tau stomatolog curant pentru ca acesta sa te indrume corespunzator. Daca medicul stomatolog iti va recomanda consultatia unui chirurg, cu siguranta se refera la un medic stomatolog cu specializare in chirurgie. Acesta te poate ajuta in cazul in care ai nevoie de o operatie la nivelul fetei, a maxilarelor sau in cazul extractiei unui molar de minte inclus.

Pentru a se putea specializa in chirurgie acestia, fie fac un rezidentiat de 3 ani si obtin specializarea de chirurg dento-alveolar fie fac un rezidentiat de 5 ani si facultatea de medicina generala (pe langa cea de medicina dentara) si devin chirurgi buculo-maxilo-faciali (BMF).

extractie molar de minte inclus intr-un cabinet stomatologic bucuresti

In ce situatii te poate ajuta un chirurg?

  • Extractia dintilor inclusi: cei mai frecventi dinti inclusi sunt molarii de minte, dar de asemenea pot exista situatii in care si alti dinti sa fie inclusi.
  • Durere la nivelul articulatiei temporo-mandibulare: multi pacienti acuza durere la nivelul articulatiei temporo-mandibulare. Nu in cazul tuturor pacientilor cu aceasta problema functioneaza tratamentul medicamentos, fizioterapia sau tratamentul ortodontic. Unii necesita interventie chirurgicala la nivelul articulatiei si astfel au nevoie de un chirurg.
  • Ocluzia adanca sau deschisa: in cazul in care, muscatura ta nu este una corecta, medicul ortodont poate colabora cu un medic chirurg pentru efectuarea interventiei chirurgicale ortognata. Aceasta interventie chirurgicala este recomanda pacientilor cu ocluzie acoperita si deschisa accentuata, probleme masticatorii si de inghitire, anumite defecte de nastere sau apnee in somn.
  • Inserarea implanturilor dentare. Este bine cunoscut caimplanturile dentare pot inlocui cu mare succes un dinte lipsa. Chirurgul dentar va insera un implant de titan in maxilarul tau iar ulterior, medicul stomatolog poate proteza implantul.

Gasesti mai multe despre ce este, cat costa in 2019 si cum se insereaza un implant dentar (caz clinic) in articolele dedicate de pe blog:

Caz clinic inserare implanturi si protezare pe implanturi
Implantul dentar
Cat costa un implant dentar in 2019?
  • tratamentul tumorilor. Chirurgii dentari trateaza de asemenea tumorile benigne sau maligne, nu doar de la nivelul gurii ci si de la nivelul fetei si a gatului.
  • tratarea nervilor
  • indepartarea unei leziuni de la nivelul fetei sau a gatului

In loc de concluzii

Daca ai un medic stomatolog bun, mergi la el mai des la el. Stii ca ai des probleme dentare sau ai nevoie de interventii chirurgicale, nu lasa problemele sa se agraveze! Programeaza vizite periodice intr-un cabinet stomatologic pentru a reduce riscul de aparitie a unor probleme dentare ce pot fi costisitoare si uneori dificil de tratat.

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *