Dorinta de a imbunatati estetica dentara nu ar trebui sa fie singurul obiectiv al pacientilor atunci cand aleg tratamentul ortodontic. Pe langa acest avantaj, exista si imbunatatiri functionale ale dintilor, rezultate din purtarea unui aparat dentar. Asadar, beneficiile asupra sanatatii orale cat si asupra starii generale a organismului ar trebui luate in considerare atunci cand alegem un aparat dentar.

Inghesuirile dentare sau spatiile existente intre dinti pot face ca atat periajul cat si utilizarea atei dentare sa se faca cu dificultate. Acest lucru poate avea ca rezultat formarea placii bacteriene sau aparitia discromiilor/ cariilor dentare. Placa bacteriana excesiva duce in timp la acumularea tartrului care neindepartat conduce la afectiuni parodontale.

ortodontie bucuresti

Stomatologie Bucuresti – sector 2

Despre unele avantaje ale aparatului ortodontic Invisalign am mai discutat intr-un articol de pe blog. Utilizarea acestuia in tratamentul ortodontic creste considerabil capacitatea pacientului de a igieniza dintii in timpul tratamentului. Comparativ cu alte aparate dentare existente pe piata, acesta este detasabil (nu este fix). In acest fel este permisa curatarea corespunzatoare a dintilor.

Aparatele dentare Invisalign utilizeaza o tehnologie computerizata 3D prin care se elaboreaza planul de tratament. Utilizand un program de soft dedicat se amprenteaza (digital sau in mod clasic). Se utilizeaza radiografiile si amprentarea pacientului pentru a crea modelul de tratament. In acest fel, putem spune ca acest tip de aparat este 100% personalizat pacientului.

In ceea ce priveste aliniatorii, acestia sunt invizibili, detasabili si ofera un confort sporit. Aliniatorii se schimba periodic si au rolul de a deplasa dintii catre pozitia dorita. Pacientilor nu li se recomanda restrictii alimentare, deoarece aparatul se poate scoate in timpul mesei. Aparatele dentare fixe cu bracketi nu pot beneficia de acest avantaj. Asadar, curatarea lor este mai dificila iar pacientii trebuie sa aleaga cu grija ceea ce mananca, deoarece unele alimente pot duce la deteriorarea aparatului.

Clinica stomatologica Cubic Dent recomanda ca inainte de inceperea unui tratament ortodontic, toate celelalte tratamente stomatologice existente sa fie finalizate. Totusi, in timpul utilizarii aparatului Invisalign poate aparea necesitatea de trata o carie dentara. In acest caz, este necesar ca medicul stomatolog sa efectueze obturatia fara a afecta aliniatorii personalizati.

Mi se potriveste Invisalign?

Raspunsul este da. Acest tip de aparat poate fi utilizat fara probleme in tratamentul ortodontic in majoritatea cazurilor, atat la adulti cat si la adolescenti. Principalele cazuri clinice cand aparatul Invisalign este recomandat sunt:

  • Inghesuiri dentare (dinti inghesuiti sau suprapusi, dinti rotati)
  • Malocluzie dentara: deschisa, acoperita sau inversa
  • Spatii dentare inestetice

Decizia privind utilizarea aparatului ortodontic Invisalign pentru cazul dvs. clinic va fi luata intotdeauna de catre medicul specialist ortodont. In urma efectuarii consultatiei de specialitate, se poate trece la urmatoarea etapa ce presupune: radiografii, fotografii cat si amprentare.

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet

One thought on “Aparatul dentar INVISALIGN

  1. Pingback: Cum imi aleg aparatul dentar? - Cubic Dent ^ Clinica Stomatologica Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *