CUBIC DENT Bucuresti sector 2 pd0020
CUBIC DENT Bucuresti sector 2 pd0020

De ce este parodontologia importanta?

Parodontologia este o ramura importanta a medicinei dentare care se ocupa cu sanatatea osului cat si a gingiei.  Parodontiu prezinta urmatoarele functii importante:

  • mentine dintii la nivelul arcadei
  • are rolul de a proteja dintii in timpul masticatiei diminuand fortele aplicate la nivelul lor
  • mentine dintii in aceiasi pozitie pe arcada

Ce este boala parodontala?

Boala parodontala, cunoscuta in mod obișnuit ca boala gingiilor (parodontoza sau parodontopatie), este o afectiune care implica  inflamatia gingiilor (cunoscută sub numele de gingivita) – etapa reversibila, cat si infecția gingivala mai grava (parodontita). In cazurile mai avansate cand se ajunge la parodontita are loc diminuarea pana la pierderea structurilor osoase care sustin dintii si, ulterior, pierderea in sine a dintilor. Boala parodontala poate fi asociata cu boli de inima, accident vascular cerebral, infecții ale întregului corp (sistemice).

Cavitatea orala poate fi considerata oglinda care reflecta starea generala de sanatate a organismului. Statusul parodontal poate spune mai mult decat ce se intampla local la nivelul gingiilor. Primul pas spre imbolnavirea parodontala este acumularea placii microbiene din cauza lipsei unei igiene dentare bune.

Semne ca poti suferi de o afectiune parodontala:

Daca ai observat in timpul periajului sau spontan ca gingiile tale sangereaza atunci ar trebui sa-ti faci programare la medicul stomatolog.

  • gingii inflamate si rosii
  • mobilitate dentara
  • retractii gingivale si sensibilitate dentara cauzata de expunerea radacinei
  • halena (respiratie care miroase neplacut)
  • durere in timpul periajului dentar si sangerarea gingiilor

Obiceiuri nocive care pot conduce la boala parodontala:

  • fumatul
  • igiena dentara deficitara
  • carii dentare netratate
  • lucrari dentare ce trebuie inlocuite sau sunt realizate incorect
  • carii netratate

Afectiuni care pot duce la aparitia inflamatiei gingivale: diabet, afectiuni cardio-vasculare sau afectiuni imunodeficitare.

Cazuri clinice si articlole de blog

Parodontologie Boala parodontala stomatologie bucuresti PS

Boala parodontala – tot ce trebuie sa stii despre aceasta (I)

Parodontologie tratament parodontopantii stomatologie ps

Tratamentul în parodontopatii

Parodontologie caz stomatologic tratament boala paradontala PS

Caz clinic etapizat in tratarea bolii parodontale

Tarife

Consultatie de specialitate

100 lei

Curatare parodontala de specialitate/arcada

280 lei

Air Flow

50 lei

Operatie cu lambou cu adaugare de material de aditie */dinte

250 lei

Igienizare profesionala (detartraj + periaj)

200 lei

Chiuretaj in camp inchis/cadran

400 lei

Imobilizare dinti cu bara

350 lei

Tratament periimplantita cu adaugare de material de aditie */implant

200 lei

  • pretul nu include materialul de aditie

Plata in rate

Plateste in RATE LUNARE EGALE utilizand Card Avantaj. Iti oferim posibilitatea de a plati in rate toate tratamentele efectuate. Tu iti vei stabili bugetul pe care doresti sa il aloci in fiecare luna pentru plata serviciilor oferite de catre noi.

6 RATE fara dobanda card avantaj Clinica dentara CUBIC DENT cabinet stomatologic Coroane dentare
6 RATE fara dobanda card avantaj Clinica dentara CUBIC DENT cabinet stomatologic

Programeaza-te online

Completeaza formularul de mai jos si unul dintre asistentii nostri te va contacta pentru a programa vizita la clinica. De asemenea, ne poti contacta direct telefonic pentru programari si informatii.







    Intrebari frecvente

    Cum se stabileste diagnosticul de parodontoza?

    In primul rand pentru stabilirea cu exactitate a diagnosticului de boala parodontala este necesara realizarea unei consultatii de catre medicul specialist parodontolog. Acesta va analiza clinic tesuturile moi afectate sau inflamate, va masura pungile parodontale si va parcurge istoricul medical al pacientului pentru a identifica eventualele obiceiuri vicioase Se pot solicita investigatii suplimentare precum radiografii panoramice, CBCT, analize de sange etc.

    Cine este afectat de parodontoza?

    Un procent destul de mare al populatiei din Romania este afectat de o forma mai usoara sau mai severa a unei boli parodontale. Semnele clinice apar in timp, chiar si la adolescenti si incep sa fie evidente in jurul varstei de 45-50 ani, in special la pacientii cu igiena dentara deficitara.

    Care sunt semnele si simptomele bolii parodontale?

    Semnele clasice pot consta in gingii umflate si rosii care sangereaza la cea mai mica atingere. Simptomele depind de severitatea afectiunii, sangerarea fiind una dintre cele mai frecvente. Cu toate acestea, acest semn poate fi mascat sau chiar absent la pacientii fumatori ca urmare a unui aport de sange deficitar la acest nivel.

    Simptome suplimentare includ respiratie urat mirositoare (halitoza) sau retragerea gingiilor. De asemenea, poate aparea mobilitatea dintilor, ceea ce poate duce la migrarea acestora pe arcade. Etapa finala a bolii parodontale o reprezinta pierderea dintilor datorita pierderii structurilor osoase de sustinere din jurul acestora.

    Cum se trateaza parodontoza?

    În momentul prezentării pacientului în cabinetul de medicină dentară, începe faza inițială a tratamentului prin realizarea unei anamneze complete și minuțioase, urmărind atât o patologie generala, cât și istoricul patologic oral. In functie de gradul de afectare tratamentele pot consta in:

    • Igienizarea profesionala (detartraj supragingival și subgingival)
    • Soluția de clorură de zinc 30% este utilizată în desființarea microulcerațiilor prin cauterizarea chimică
    • Periaj rotativ cu paste profilactice
    • Cu ajutorul gumelor, benzilor abrazive și air-flow cu bicarbonat de sodiu se efectuează netezirea și șlefuirea fină a suprafețelor interdentare

    Tratamentul definitiv va fi realizat odată cu reducerea completă a fenomenelor inflamatorii, în cadrul etapei de restaurare protetică.

    De aceste etape de tratament beneficiază toți pacienții parodontopați, indiferent de stadiul afectării țesuturilor parodontale, atât în gingivite, cât și în parodontite.

    În tratamentul parodontitelor, se continuă tratamentul antimicrobian cu aplicarea unor paste antibiotice la nivelul șanțului și mucoasei gingivale. Pacienților li se poate recomanda continuarea tratamentului antimicrobian la domiciliu, prin aplicarea colutoriilor complexe (acestea conțin antibiotic, chimiterapic, antiinflamator, antihistaminic, antifungic și vehicul).

    În anumite situații clinice, se va recomanda completarea tratamentului antibiotic local cu cel sistemic, individualizat de la caz la caz.

    Care este rata de succes?

    In tratamentul bolii parodontale, pentru o rata de succes cat mai mare, este necesara o colaborare eficienta intre medicul specialist parodontolog si pacient. In cazurile mai avansate de parodontoza tratamentul poate fi de durata, presupunand cateva sedinte la intervale de 2-3 luni. Medicul specialist parodontolog este singurul in masura sa iti indice planul de tratament necesar in cazul tau.

    De ce sa alegi CUBIC DENT

    Medici Specialisti

    Plata in rate

    Dotari moderne si materiale de calitate

    Sterilizare la cele mai inalte standarde

    Calitatea, obiectivul nostru principal

    Garantam tratamente fara durere